Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2013 17:11 - "Ефективен напредък чрез стратегически ... мързел" реч на Агент 001, курсист в "специални умения за контактуване " на Капитан 000 (Станислав
Автор: harizmatichnost Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
0



image 

Мързел му е майката

Мързелът е голямо нещо. Само с мързел можете да свършите качествено една работа. Трудолюбието е порок - вършиш много, а накрая я свършваш една... не е за приказване - като месар в цветарски магазин! Мориш се и се потиш. Дай работа на един работлив човек да я свърши и стой отстрани да гледаш. Ти го гледаш, той си бачка като вол. Накрая свърши работата, ама му отишло цялото време и не му остава, за да захване друго.

Друго си е да дадеш работа на мързелив човек. Неслучайно Бил Гейтс е казал, че предпочита мързеливи служители. Питате се защо ли? Защото и той самият е мързелив ли? Ами може би ще сте прави, ама не е там работата! Чичо Бил обяснява този феномен така. Ако дадеш работа на мързелив човек, той, понеже го мързи, ще измисли как да я свърши по-рационално, за да не му се налага да работи повече от необходимото. Работливият - обратното, веднага ще се захване по познатата методика, защото така е свикнал. С две думи - с трудолюбие няма напредък, а се тъпче на едно място.

Работягите спъват световния прогрес. Ако всички бяхме мързеливи, сега щяхме да сме много напред. Ако не беше мързеливият човек, сега нямаше да има машини, нямаше да има компютри. Щяхме да си смятаме на ръка, да си копаме с лопати и да си пращаме хартиени писма.

Ето аз: навремето един ден ми беше дошъл ищах и се хвърлих да чистя, да оправям, да подреждам у нас, развредних се като млада невеста! И на следващия ден се разболях от усилието. Ето, че да си работлив, освен глупаво, е и нездравословно. От тогава досега не съм спрял да мързелувам и, както виждате, много съм си добре!

(Затова, виждам тука че има и майки с деца, нека се обърна и към тях: ако видите, че детето ви е мързеливо, поощрявайте го, а не му се карайте.)

За финал ви призовавам - уважавайте мързела и го развивайте. А ако ви се доработи - поспрете, полежете, позамислете се и му дремнете едно хубаво, а на сън 100% ще ви дойде по-добра идея. А като се събудите, може някой вече да е свършил работата. Още по-добре... Ако пък много ви се работи и мързелът ви е един такъв хилав, дребничък като малко пале, сложете му един похлупак като на розата на Малкия принц и полагайте специални грижи.

Хайде, със здраве, отивам да дремна!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harizmatichnost
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 74813
Постинги: 65
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930