Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2013 16:30 - Интересни лични речи на курсисти от Агентския курс. "Не оставайте душевно гладни" на 003-Агент Я
Автор: harizmatichnost Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Не се оставяйте душевно гладни.

 

                Много хора подценяват тази част от ежедневието или въобще от съществуването си и това на другите. Много хора пропускат възможностите които им се отдават за да нахранят душите си с чувства от които се нуждаят. Да точно така с преживявания и моменти от ежедневието на всеки от нас.

                Има много храни които могат да ви донесат удоволствие те могат да са : пържола, дюнер, еклерче, агнешко чеверменце, тирамису и много други ядливи нещица за телцето. Но това не е достатъчно според мен или поне аз така виждам света. Ежедневното слушане на музиката която ви харесва, разглеждането на различни творби на художници, дори гледането и научаването на нови рецепти и тяхното примерно приготвяне в последствие, ако готвенето ви е страст, могат да ви донесат радост през деня с която да хапнете един или повече хубави моменти с които да се почуства и вашата душица добре.

                Може би трябва да ви споделя какво имам в предвид когато споменавам подобни неща. Ами това са моментите в които разпускате, в които сядате и се успокоявате сами себе си или с близък човек правейки нещото за което сте копнели цял ден на работа, цяла седмица, цял месец, или месеци на ред но не сте имали възможността да го сторите. Нещото което правите когато сте депресирани за да се разсеете, нещото което ви успокоява когато сте ядосани, нещото което ви откъсва за момент от всичко останало случващо се и ви носи пълно спокойствие, което ви носи задаволство когато го правите и не мислите за други неща.

                Най-вече тази душевна храна аз асоциирам с някакво изкуство или пък може би изкуството да готвим. Разбира се това е различно при всеки един от нас и зависи много от нашите интересни. Ще ви кажа какви са блюдата които моята душа обича да похапва, като за съжаление заради академията нямам много редовно меню но гледам да имам някакво макар и минимално. Голям музикален фен съм много обичам да слушам рок, метал, хардкор и всякакви жици като във всяка удобна възможност обичам да си пусна музика, но това разбира се е съвсем лекичко блюдо. По-сериозното е когато седна да науча да свиря някоя любима моя песен на китарата тъй като съм доста съкат си свиря само  на себе си но удоволствието което носи не може да се сравни. Другото и основно е рисуването, смея да твърдя че не рисувам толкова зле и именно рисуването ми е носело може би през годините най-голямо удовлетворение и почивка. Удовлетворението на края на всяка рисунка и спокойствието което съм постигнал засища гладът ми много добре.

                Та това което искам да ви кажа е намирайте време за душата си седнете и я нахранете с поне малко хубави емоции. Всички имате нещо което обичате и ви носи удоволствие да го гледате, слушате или правите, а ако е това с което се занимавате е най-хубавия вариант и ви завиждам благородно за което. Ако нямате не се и съмнявам че можете да намерите поне едно нещо което да ви носи тези така нужни емоции като спокойствие и удовлетворение. Особено помага в трудни моменти да си сит и душицата да е получила това от което е имала нужда за да си полегне и почине и да спре да се напрагя.

                Докато пиша тази ‚реч‘ ми идва идеята че се успокоявам и ми става по добре следователно и това е вариант за леко замезване и умиротворяване след различни дерзания. Хранете душата си със спокойствие и хубави моменти защото тя го заслужава и се измъчва от всяка неправда, всяка нервна ситуация, всеки лош момент. Чувствайте се добре дори и да не е възможно в конкретния момент то няма да навреди да изядете нещо. Не стойте гладни!

 

c



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harizmatichnost
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 74822
Постинги: 65
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930