Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2013 23:01 - "Геокешинг -модерно търсене на съкровища" на Дългокосия пират в "Умението да общуваме" пиратски курс на Капитан Остронос (Станислав Инчовски
Автор: harizmatichnost Категория: Забавление   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
0



image Тук сме се събрали все кандидат пирати.  За това ми се стори подходящо да ви разкажа за многото съкровища, които се крият около нас и които можем да плячкосаме! Това, за което ще ви говоря, се казва Геокешинг. Първото, което трябва да знаете, е, че това е игра. Но преди да си създадете грешни представи ще добавя, че това е хай-тек игра за авантюристи. Тя се играе в целия свят, включително Антрактида! Всичко, което ви е нужно е желание, добро настроение и GPS устройство, като това в телефоните ви. И безплатна регистрация в сайта www.geocaching.com.

Идеята на играта е, че един играч скрива „геокеш“ някъде и публикува координатите му и описание на официалния сайт, а другите играчи трябва да я намерят. Всеки контейнер съдържа дневник, в който можете да се запишете. Обикновено има и дребни предмети за размяна. Това са най-често играчки или евтини предмети, но се случва да си намериш и iPhone, например. Всяко едно нещо от съдържанието (без дневника) можете да задържите за себе си, но трябва да оставите нещо друго на негово място, за да има съкровища и за следващите авантюристи, които ще го намерят.  Често в геокешовете могат да се намерят и специални предмети, които се наричат trackables. Всеки от тях има уникален номер, с който може да се проследи пътя му през съкровищата (ще донеса, за да покажа). Всеки може да си закупи такъв и да му даде специална мисия. По-интересна такава е на една бяла мечка(играчка) прикрепена към една такава проследяема плочка, чиято мисия е била да стигне до северния полюс. И е стигнала!

Играта възниква след премахването на т. нар. Избирателен достъп до GPS на 1 май 2000, тъй като повишената точност позволява поставянето и локализирането на малки контейнери. Първото документирано  поставяне на геокеш е от 3 май 2000, а до 6 май 2000 е намерено вече два пъти!

Аз се занимавам с това вече почити една година. За мен това е начин да опозная България(а след това и света), тъй като тези съкровища са поставени на места, които са направили впечатление на някого. Също така е предпоставка за разходка на открито, което за нашата бъдеща професия си е плюс!

Тук, близо до Академията, има скрита малка кутийка на метростанция Младост 1. За всеки, на когото е интересно, бих могла да я покажа след мероприятието ни.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harizmatichnost
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 74781
Постинги: 65
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930